date, fruit, food-6474986.jpg

Fikk Paradiset på grunn av en daddel

Profeten Muhammed ﷺ var hos Aisha, som var en av de meste elskede menneskene for han. Profeten ﷺ skulle dra til sahabah for å lære dem mer ting om islam, men før han ﷺ dro, ga han Aisha tre dadler for at hun skulle spise dem.

Mens Aisha satt og husket Allah, banket det plutselig på døra. Hun gikk bort til døra, og spurte uten å åpne den: «Hvem er det?» En stemme svarte: «Jeg er en kvinne med to små jenter, uten far. Jeg vil ha mat til døtrene mine.» Aisha åpnet da døra for dem, og ba de komme inn. Hun begynte å lete rundt i huset etter mat hun kunne gi dem. Det eneste hun fant var de tre dadlene som Profeten ﷺ ga henne for at hun skulle spise. Hun husket at Profeten ﷺ sa at man skal mate foreldreløse, så hun ga disse tre dadlene og unnskyldte seg selv fordi hun ikke hadde noe mer å gi.

Kvinnen tok de tre dadlene, og ga en til hver av de to døtrene sine, og tok en til seg selv. Jentene hennes ble ferdige med sine dadler, og så på moren sin… fordi de var fortsatt sultne. Moren delte da daddelen sin mellom dem, og spiste ikke noe selv.

Aisha ble veldig påvirket av denne hendelsen, så når Profeten ﷺ kom tilbake fant han Aisha sittende og gråte. Profeten ﷺ spurte Aisha: «Hvorfor gråter du?» Aisha fortalte hva som hadde skjedd. Hun var overrasket over det moren hadde gjort for døtrene sine. Profeten ﷺ sa da til Aisha: «Du trenger ikke å være lei deg, for Allah har foreskrevet for henne Paradiset for det hun gjorde.»

Skrevet av Ayah