hvorfor må vi be?

Hvorfor må vi be?

Føler du at salah er bare mas fra våre mammaer og pappaer ! Da har vi ikke forstått meningen med det.

Salah er en av de fem søylene, det er den andre søylen i Islam. Både gamle og unge må gjøre salah. Før man skal be må man gjøre wudu, fordi en må være ren. Når kvinner ber må de dekke til seg. Man må be fem ganger om dagen og alle er på forskjellige tider, Allah har plassert dem utover hele dagen fordi man skal aldri glemme Allah den Allmektige. Når man ber står man foran Allah og snakker med Han. Retningen en ber mot kalles Qiblah og den peker mot Kabah.

Noen tenker sikkert at vi skal be når vi blir eldre, men nei ! Allah har pålagt oss salah fra vi er små. La oss våkne og tenke siden djevelen kommer sakte og sakte til oss, og får oss til å bli late for vår salah, noen ganger er vi for trøtte for å våkne for Fajr, og noen ganger er vi for slitne for å be Isha. Og sakte og sakte glemmer vi å be, da er djevelen glad og er vellykket. Å han vet at hvis vi gjør salah skyver vi han bort. Salah er vårt sterkeste våpen mot djevelen. Han vil at vi skal være i det dypeste helvete.

Husker dere at Allah den Allmektige ba djevelen om å bøye seg for Adam (fred være med han) men han nektet. Og tenk! Det at vi ikke ber… er ikke det å benekte Allah! Når vi ber minner vi oss selv om Allah og Hans velsignelser til oss, og at vi følger islam.          

Vi må aldri tro at Allah ikke liker oss, det at jeg skriver teksten og at dere leser teksten min viser at vi vil bli bedre muslimer, og at Allah elsker oss. La oss love oss selv at vi skal bli bedre til å be og vinne over djevelen!                                     

De fem salah og de forskjellige tider:

1. Fajr: tidlig om morgen, etter daggry og før soloppgang 

2. Dhuhr: fra sola er midt på himmel

3. Asr: midt på ettermiddagen

4. Maghrib: rett etter solnedgang

5. Isha: natt, når det er helt mørkt

Skrevet av Laiba  10 år