Kjenner du din største fiende?

Har dere noen gang tenkt på  hvem som er vår største fiende? Og hvorfor?

Det er viktig at vi vet hvem han er slik at vi kan beskytte oss mot hans ondskap.

Hvem er Iblis?

Iblis som også er kjent som shaitan (djevelen) er en Jinn som hvisker til oss og får oss til å gjøre dårlige ting.

Men hvem er Iblis (shaitan)?

Iblis (djevelen) var en jinn som pleide å tilbe Allah den allmektige. Siden tiden begynte, var det gode og dårlige jinn og Iblis var en av de gode. Iblis var den eneste jinn som kunne tillates i nærheten av englene og snakke med dem og Allah Den allmektige.

Skapelsen av Adam (fred være med han)

Da Allah Den allmektige tenkte på å skape en ny skapning, ble Iblis sjokkert fordi Allah skapte mennesket ved å bruke leire. Allah ga dette mennesket navnet Adam (fred være med han). Iblis gikk gjennom hver eneste del av kroppen til Adam. Adam var som en statue. Da ga Allah den allmektige liv til Adam , og ba alle englene og Iblis bøye seg for han.

Iblis arrogant

Iblis ble arrogant ved å si: «Jeg er bedre enn han, siden jeg er laget av ild og han er laget av leire. Jeg vil aldri bøye meg for en skapelse som ikke er bedre enn meg.» Dette gjorde Allah den allmektige veldig sint. Allah sa: «Kom deg ut av paradiset fordi du ikke gjorde det jeg befalte, straffen din er å leve i helvete for resten av livet.» Iblis sa: «Å Allah, gi meg tid til DOMMENS DAG. Jeg vil villede alle mennesker og ta dem til helvete med meg. «Allah sa:» De som følger deg vil være i helvete med deg, og de vil føle brannens smerte akkurat som du vil når du er der, men de som ikke synder og gjør det jeg har bedt dem gjøre, vil leve lykkelig i Jannah (paradiset) for alltid.»

Så nå kjenner dere historien om vår verste fiende Iblis (shaitan). I den neste delen skal jeg fortelle dere om triksene shaitan bruker for å lure oss, og hvordan vi kan beskytte oss mot disse triksene.

Skrevet av isa 10 år