people, man, adult-3120717.jpg

Respekt for våre foreldre

Foreldrene våre er en velsignelse sendt til oss av Allah Den allmektige. De er menneskene Allah valgte til å oppdra deg.

Noen ganger blir det vanskelig å være tålmodig med foreldrene våre. De kan være helt irriterende, men hallo! Ikke mist roen, snakk til dem på en høflig måte.

Kjærligheten og omsorgen foreldrene dine viser til deg kan ikke settes ord på.

Det er grunnen til at Allah har gitt dem så mange rettigheter over barna deres. Foreldre i islam har rett til å bestemme over barna sine når de fortsatt er unge og avhengige av dem. Lytt til deres råd og følg dem, foreldrene vil alltid ditt beste. Bare hvis de gir deg et råd mot islam kan du være ulydig.

Når vi vokser opp skjønner vi ikke at de også blir gamle, de blir mer følsomme . Sett av tid til dem , sitt sammen med dem og snakk med dem. Da du var baby og avhengig, tok de vare på deg. Når de er gamle er det du som skal ta vare på dem. Husk dem i dine dua, og gjør masse dua for deres helse og velvære.

Dua fra Koranen for deres foreldre: » Rabbir ham huma kama Rabbayani sageera» (sure al Isra, vers 24) «Min Herre, vis dem barmhjertighet, slik som de oppfostret meg som liten. «

Skrevet av: Laiba