Tiden som går

Surah Al-Asr : Tiden som går

Har du noen gang lurt på hvor kort livet er? eller hvordan du kan slutte å kaste bort tiden din? Vel, du finner svaret ditt her!

وَالْعَصْرِ1إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ2إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ3

Ved tiden!(1) Menneskeheten er helt sikkert tapt(2) Bortsett fra de som har tro, gjør godt og oppmuntrer hverandre til sannheten, og oppmuntrer hverandre til tålmodighet.(3)

Livet er kort

Dette livet er veldig kort og mange mennesker kaster bort livene sine. Denne suraen er så mektig med så mange leksjoner. Imam Ash-Shafi’i sa: «Hvis Allah (den allmektige) ikke sendte noen Koran bortsett fra denne SURAH, ville denne suraen vært nok til å veilede hele menneskeheten.” SubhanAllah !

Hvis du vil vite din verdi med Allah (den allmektige) så se hva du bruker livet ditt til. Hvis du kaster bort tiden din, så er dette din verdi med Ham. Og hvis du lever et liv og bruker tiden din til å gjøre gode ting, så er dette din verdi med Ham. Dette livet er så kort at det føles som å komme inn i huset fra forsiden og deretter ut gjennom huset fra baksiden, så kort er livet!

Gjør godt mot andre

Denne SURAEN peker på viktigheten av å gjøre godt mot andre. Profeten Mohammad (fred være med ham) sa at Allah (den allmektige) elsker mennesker som er til nytte for andre. Han (fred være med ham) sa også at muslimer har noen rettigheter på deg, som hvis de blir syke bør du gå og besøke dem, hvis du ser dem gi dem salam eller hvis de dør bør du gå og delta i begravelsen deres.

Så brødre og søstre hvis dere ikke vil kaste bort tiden deres, bør du hjelpe folk, be de 5 daglige bønnene dine på tide, lese Koranen daglig og gjør zikr  for å få masse belønninger. Å kaste bort tid kan være en DÅRLIG VANE fordi det kaster bort muligheten din til å gjøre gode ting.

Bruk tiden din klokt!

Vi bør ikke sløse bort fritiden vår, men i stedet bruke tiden vår klokt. Så dersom du ikke vil være i totalt tap, bør du ha tro, du bør gjøre godt, oppmuntre hverandre til å snakke sant og oppmuntre hverandre til å være tålmodige. Når Shaytaan ikke får oss til å gjøre dårlige ting, får han oss til å kaste bort tiden vår, som å være på sosiale medier (facebook, Instagram, Tik Tok osv), se for mye tv, spille for mye videospill, og å kaste bort pengene våre på ting vi ikke trenger. Shaytaan vil at du skal være lat, så du kaster bort dagen din, og hvis dette blir en vane, vil livet ditt bli bortkastet. HVA VIL DU DA GJØRE PÅ DOMMEDAGEN! HVA TAR DU MED DEG SELV! INGENTING!

Skrevet av Isa